پخت نان در زاوشت
نوشته شده توسط : موسی نژادخلیلی در تاریخ : 24 می 2016نان یکی از غذاهای اصلی مردم ایران است که از قدیم الایام به روشهای گوناگون درمیان اقوام ایرانی پخت میشده است در منطقه بناب قدیم الایام پخت نان در منزل برعهده زن بوده است محلی مخصوص برای پخت نان وجود داشته است که بنام تندرسری نامیده میشد ومعادل فارسی به احتمال وجود ندارد
اصطلاحاتی ازقبیل چوهله-ایلفیده-تاختا بازی-تندرخوب-ارسین از وسایلی بوده است که در محوطه تندرسری موجود بوده که البته امروز بدلیل عدم پخت نان درمنازل از بین رفته است.تا سال ۱۳۷۸ نان اهالی زاوشت در منازل توسط بانوان پخت میشد ولی ازآن تاریخ به بعد با ایجاد یک باب نانوایی پخت نان به صورت سنتی اندک اندک جای خود را به نان صنعتی داد .هرچند امروزه دربرخی خانوارهای مرفه اقدام به پخت نان سنتی میکنند ولی به نظر می رسد این امر مشکلات زیادی نیز با خود همراه دارد از جمله عدم وجود لوازم گرمایشی تنور که به راحتی در دسترس نمی باشد .گویا زمان نیز خود چنین ایجاب کرده که بانوان کمتر خواهان به زحمت انداختن خویشتن در پخت نان هستند.
پخت نان درزاوشت به صورت سنتی ۱۳۶۴
تندرسری یا قش اوی محل پخت نان -۱۳۶۴ زاوشت
۰ نظر
دسته بندی : تصاویر زاوشت, مناسبتها در زاوشت